Wat is voor verbetering vatbaar?

De wereld. Het economisch bestel. De Europese Unie. Het regeringsbeleid. De sociale zekerheid. Bedrijven. Werk. Het sociaal overleg. Acties. Vakbonden. Alles is voor verbetering vatbaar.

Voor verbetering vatbaar is ook: een mediaplatform. Een blog, met een link naar sociale media. Een vrijplaats voor jonge, progressieve geesten. Denkers, syndicalisten en activisten die van onderuit beschrijven, analyseren en nadenken over alternatieven. Los van de waan van de dag, met de blik op de toekomst. Een plaats voor discussie ook, onder elkaar en met andersgezinden.

Want onze ervaringen, meningen en ideeën vinden niet altijd even makkelijk de weg naar de reguliere media. Daar komt vooral een beperkte groep woordvoerders en opiniemakers aan het woord, meestal binnen specifieke en beperkte formats. Via het wereldwijde web kunnen we onze eigen regels bepalen en een eigen publiek vinden.

Iedereen die het systeem, maar ook zichzelf in vraag durft te stellen, kan meedoen. Door zelf stukken te schrijven of informatie aan te leveren, leuk te vinden en te delen. Kortom: medium te worden voor eigen, alternatieve ideeën voor morgen.

* Bloggers schrijven in persoonlijke naam. Hun bijdragen kunnen niet zomaar worden toegeschreven aan de organisaties waar zij deel van uitmaken.